Ons team

Boomverzorger Dries Van den Bossche

Dries Van den Bossche

Dries is opgegroeid op een boerderij in Baardegem met een prachtige parktuin die verscheidene indrukwekkende bomen bevat. Het actieve leven zit letterlijk in zijn DNA. Na zijn loopbaan als officier bij Defensie en een voortgezette vorming als milieucoördinator, koos Dries resoluut voor de boomverzorging. Hij behaalde na zijn opleiding het Europees certificaat.

Dries heeft ondertussen zeer veel ervaring in de technischere vellingen en demontages, ook door middel van hijskranen.

Kris De Beleyr

Al van kindsbeen af werd deze zoon van fruittelers meegenomen naar de boomgaarden om te helpen snoeien en planten. Toen hij, na zijn studie als landschapsarchitect, koos voor de boomverzorging, was dat ‘als vanuit de genen meegegeven’. Hij haalde al snel zijn Europees certificaat en weet dat al vele jaren te behouden.

Het snoeien van fruitbomen zit hem in de vingers maar ook het planten en verplanten van bomen heeft nauwelijks nog geheimen voor hem. Hij deelt deze kennis ook als lesgever bij verschillende erkende opleidingscentra.

Boomverzorger Kris De Beleyr
Boomverzorger Thomas Van der Borght

Thomas Van der Borght

De natuur zit bij Thomas in de familie. Tijdens zijn jeugd waren lange boswandelingen geen uitzondering. Daar ontstond zijn verwondering voor bomen en de drang om deel te kunnen uitmaken van hun groeiproces. Na jaren meegewerkt te hebben in het familiebedrijf, koos Thomas vastberaden voor een carrière als boomverzorger.

Thomas heeft zijn Europees certificaat met glans behaald en blinkt uit in het zwaardere klimwerk. Zeg nooit nooit en er bestaan geen problemen, enkel uitdagingen, is zowat zijn motto! Thomas is dan ook gespecialiseerd in zwaardere ontmantelingen en grotere snoeiwerken, waar het soms op uithouding en techniek aankomt.

Jan Lemmens

Jan groeide op in de Limburgse bossen. Klimmen in de bomen en fietsen in het bos waren zijn favoriete activiteiten. Als professioneel cameraman kan hij de schoonheid van bomen bovendien als de beste vastleggen. Daardoor bleef het kriebelen om terug in de natuur te zijn. Daarop besloot hij zich aan te sluiten bij een opleiding als boomverzorger. Al snel bleek dat ook hier een onontgonnen talent aangeboord werd. Kort na zijn opleiding behaalde hij zijn Europees certificaat.

Jan is zeer onderlegd in het ‘fijne’ snoeiwerk. Hij kan als de beste fruitbomen ‘op beeld’ krijgen of uw boom optimaal innemen.

Boomverzorger Jan Lemmens
Boomverzorger Wilfried Torfs

Wilfried Torfs

Wilfried ademt bomen, of ademen bomen Wilfried? Het is een vraag waarop niet meteen een antwoord kan gegeven worden. Het is echter een onomstotelijk feit dat hij recht voor de raap kiest voor goed beheer van bomen. Als een van de meest ervaren Bomeniers, leunt menig beginnend boomverzorger op zijn kennis en ervaring. Hij organiseert en leidt de grootste werven met een doortastendheid waar we enkel respect voor kunnen hebben.

Wilfried deelt zijn ervaring ook als lesgever bij opleidingscentra en neemt iedereen mee in het veilig werken in en rond bomen. Hij heeft als ondersteunend boomverzorger meestal het heft in handen en begeleidt elke klimmer veilig door zijn werkzone, de boom.

Arjan Raeymaekers

Arjan kon nauwelijks lopen of ze prevelde in moeders oor dat ze boomverzorgster wilde worden. Meteen na haar studies ‘groenmanagement’ repte ze zich naar de avondschool om de opleiding als boomverzorger te starten en zo maakte ze van haar droom haar beroep. Ze specialiseerde zich later in het onderzoeksluik van de bomen, maar verliest de praktijk van het werken in en rond bomen niet uit het oog. Ze heeft gewerkt in Engeland dat bekendstaat voor hun tuinieren, euhm … bomenieren, en is dan ook in het bezit van het Europees certificaat van klimmend boomverzorger (als vijfde vrouw in België).

Arjan is een manusje-van-alles. Ze kan de grootste werven feilloos laten verlopen, maar geeft die ene boom achterin de tuin net zoveel aandacht.

Boomverzorger Arjan Raeymaekers
Boomverzorger Pieter Vannoorenberghe